Барикади от по над метър височина опасват все по-здраво Народното събрание

30284

Блокадата на сградата на Народното събрание продължава.

Барикадата, която протестиращите издигат по ул. „Оборище”, вече е с над метър височина. Пред паметника на Незнайния войн има струпани пейки. Хората използват павета и плочки от тротоара, за да градят барикадата на "Оборище".

Протестът ще се засили през зимата, смята професор Георги Близнашки

Протестът срещу правителството няма да затихне - през зимата ще стане още по-настойчив. Това е категоричното мнение на един от преподав...

Протестиращите разместват и контейнерите за боклук, с които запречват прегражденията откъм задния вход на НС. Пред паметника на Незнайния войн има струпани пейки. До тях е сложен и кол от пътен знак. Полицейските патрули откъм храма "Св. Александър Невски" са си тръгнали.

Подстъпите около "Александър Невски" също са напълно блокирани.


Осем задържани след днешния протест, студентите ще чакат депутатите

Общо осем души са задържани след днешния протест на „Ранобудните студенти” срещу Законопроекта за нов закон на МВР. Сред з...

След блокирането на достъпа за превозни средства на задната част на Народното събрание, протестиращите започнаха да градят барикади и на булевард "Цар Освободител". Вече се обособява една барикада откъм страната на сградата на БАН, а по всяка вероятност се подготвя и втора - към градинката пред Софийския университет.

Чуват се скандирания „оставка”, „мафия”. Участниците в протеста освиркват, свирят на барабани, развяват знамена, а част от тях са седнали на земята.

Пред главния вход на парламента се свири на пиано, като метод за "за изкарване на агресията".

Протестиращи дават изявления пред медиите и показват разкъсани дрехи, както и синини и рани, които по думите им, са получили след сблъсъците с полицията и жандармерията. Протестиращите вдигат шум, тропат по кофите за боклук, надуват свирки. Повечето, които са вече няколко часа тук, са категорични, че днес ще останат до сутринта, а по принцип ще останат пред парламента до оставка.

МВР си призна, че нарушава закона със загражденията, посочва ДСБ

Полицията всъщност е признала, че с поставянето на заграждения около парламента на разстоянието, на което са в момента, нарушава Зако...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com