Бакалов: Човешка грешка е основната версия за трагедията в Горни Лом

14727
Бакалов: Човешка грешка е основната версия за трагедията в Горни Лом
Снимка: БГНЕС

Основната версия, по която се работи за трагедията в Горни Лом, е човешка грешка. Това призна служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов. Той допълни, че се работи и по още две възможности, но тази е основната.

Случаят няма да бъде потулен, изрази увереност Бакалов пред bTV. По-лошото е, че онези, които са предизвикали грешката, не са между живите. Така само те ще бъдат обвинени, а вината за случилото се не е само тяхна, добави той.

Христосков: Основната отговорност за случилото се в Горни Лом е на работодателя

Основната отговорност за случилото се в завод "Миджур" е на работодателя. Той е пренебрегренал препоръките на КОС и Инспекцията по труд...

Имам определени подозрения, че действащи политици са осъществявали протекции на собственика на завода Валери Митков, коментира още Бакалов. Той добави, че в случая става дума за политици, които не са най-ниско ниво в съответната партия. Подозренията се основавали на срещи с местните хора, които разказвали за лукса, в който тъне собственикът.

Припомняме, че Митков е майстор на Великата ложа на Свободните и Приети зидари на България. Той призна за контакти с бившия президент Георги Първанов, но ги определи като инциценти и плод на обстоятелства, а не като близки отношения.

В тази връзка министърът на вътрешните работи обясни, че е време българският бизнес да започне да инвестира в безопасни условия на труд, а не само в яхти, вили и тн. Като пример за конкретния случай беше дадено купуването на робот за утилизация, тъй като производството в Миджур е било много опасно.

 

Изводът от трагедията в Горни Лом - никой не уважава закона

Аз от записите с безпилотния самолет виждам от два до четири кратера, не знам полковник Петров за какви пет точки на взрив говори. Това...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com