Б. Мазнев: За служителите на МВР вече няма място за компромиси

4505
Б. Мазнев: За служителите на МВР вече няма място за компромиси
Снимка: БГНЕС

За служителите на МВР няма място за компромиси, защото 20 години търпят всякакви реформи и унижения. Това заяви в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Борислав Мазнев, зам.-председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

По думите му, исканията на протестиращите са ясни, а предложенията на министър Владислав Горанов за промени в заплащането на кадрите в сектор „Сигурност“ не трябва да се приемат от Народното събрание. Сред предложенията на Горанов е да няма добавки към заплатите за прослужено време, а заплатите да бъдат замразени.

След дъжд качулка - клоунадата МВР

Флашмобове, шествия, протести – при това без законно разрешение. Две години след като наистина имаше гражданско желание за тоталн...

„Това са 2%, които се дават на всеки две години за работа в системата на МВР, като един служител, който е работил 20 години в министерството, с 40% му нараства заплатата в зависимост от прослуженото време“, обясни Мазнев. По думите му, проблемът е, че предложението на министъра на финансите е да се замразят заплатите така, както са в момента, и да няма нарастване.

„Това ще окаже най-голямо влияние на новоназначените служители или тези, които са с по-малко стаж, тъй като техните заплати няма да нарастват по никакъв начин, замразяват се на сегашното положение. Попадаме в ситуация, че ако двама служители работят на една и съща длъжност, има вероятност единият да получава с 40% повече от другия“, каза още Мазнев.

Той допълни, че с направеното предложение ще бъдат премахнати допълните възнаграждения за специфични служебни дейности, дори ще бъде намален и порционът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com