Автобусните билети няма да поскъпнат заради новите винетки

2783
Автобусните билети няма да поскъпнат заради новите винетки

Автобусните билети няма да поскъпнат заради по-високите цени на винетките. Това каза Галя Топалова, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи, предаде Фокус.

„Цените няма да се вдигат, тъй като има доста голяма конкурентна среда, където няма как да вдигнем цените. Мисля, че всичките фирми ще останат на старите цени. Напротив – даже има намаления. В зимен сезон сме и няма как да поскъпнат билетите, тъй като и билетите на БДЖ са под себестойността си и няма притеснения“, обясни Топалова.

Павлова: С новата цена на винетките очакваме приходи от 270 млн. лв.

Около 200 млн. лв. годишно са приходите от винетки, които отиват за зимно поддържане, превантивен ремонт и попълване на дупки. С новата...

Тя допълни, че според автобусните превозвачи новите цени на винетките са високи. „От няколко години не са вдигани винетките, а ние все пак претендираме за някакви пътища, за да може да нямаме такива амортизационни разходи, но са доста скъпи винетките и има несъответствие с автобусите и тонажите“, каза Топалова.

Тя коментира и идеята за въвеждането на ТОЛ такси през 2018 г. и заяви, че автобусните фирми не са съгласни с тази система, тъй като разходите им ще се увеличат драстично и билетите ще поскъпнат.

Във връзка с предстоящите празници Топалова информира, че предварителната продажба на билети все още не е започнала, но ще бъдат пуснати допълнителни автобуси по основните направления.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com