Атанасов съветва "Протестна мрежа" да обжалва решението за Пеевски

17046
Атанасов съветва "Протестна мрежа" да обжалва решението за Пеевски
Снимка: БГНЕС

„Формално казано” разминаването между стандарт на живот и доходи не е престъпление. Съветвам обаче „Протестна мрежа” да обжалва това постановление пред горна инстанция, а ако трябва – да стигне до главния прокурор. Това заяви председателят на Комисията по вътрешна сигурност в парламента о.з. генерал Атанас Атанасов от Реформаторския блок.

Имам съмнение относно безпристрасността на Софийската градска прокуратура така, както и срещу Софийския градски съд (бел. ред. – точно там много съдии поискаха реформа и възроптаха срещу председателя Владимира Янева, която зае поста въпреки многото публикации за близки връзки с тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов). Това не е единственият случай, в който софийската прокуратура бяга от случаи със знакови хора, заяви Атанасов в сутрешния блок на Нова телевизия. Никой не знае какви преписки влизат там, кой какво ги прави, добави той.

Във Франция се промъкват настроения срещу мюсюлманите и срещу САЩ

Повече от 50 антимюсюлмански инцидента са се случили във Франция през последните дни. Това съобщава мюсюлманската общност в страната, к...

Във връзка с опасенията от тероризъм на българска територия, Атансов посочи следното: „Искам само да ви кажа, че щом преди Бойко Борисов е назначил Владимир Писанчев в ДАНС, това не значи, че той е имал качества”. В момента позицията на Борисов е много правилна, защото няма законова процедура, с която той да махне Писанчев от ДАНС и Светлозар Лазаров от МВР. Докато няма промяна на процедурата – да могат шефовете на службите да бъдат махнати заради несправяне със задълженията им, ще е така, заяви Атанасов.

Писанчев се държа изключително арогантно в парламента при доклада за КТБ. Ние искаме той да си замине, но сега премиерът действа правилно и се опитва да успокои службите.

От информацията, с която разполагам, за България няма пряка заплаха за тероризъм от вътрешни клетки, развити на територията на страната. Опасност има от преминаване на джихадисти за Европа, подчерта категорично народният представител.

Искам да се противопоставя на теорията, че този тероризъм се ражда от социални неравенства. Това е фанатизъм, използва се в геополитически план, смята Атанасов. И за пореден път определи акцията на ДАНС в Пазарджик срещу Ахмед Муса Ахмед за пиар. Там всеки, който даде пет лева на тези нещастни хора, може да им купи душата – с това трябваше да се занимава ДАНС, добави той.

Давутоглу се ядоса на въпрос дали Турция внимава за ислямския тероризъм

Турският премиер Ахмет Давутоглу рязко смени тона по време на пресконференция в Берлин, дадена съвместно с германския канцлер Ангела ...

Атанасов коментира и убийството на Татяна Стоянова, шеф на политическия кабинет на кмета на Пазарджик Тодор Попов. Той оприличи престъплението със „самоубийството” на Ахмед Емин. Общината в Пазарджик дълги години се управлява тоталитарно, но за това се мълчи. Не е добре, че цяла България се занимава с Петко Сертов, но не сме наясно какво се случва в Пазарджик. Атанасов заяви, че при него като депутат е дошъл сигнал за много тежки нарушения от страна на общината в Пазарджик – нещо сходно на това, което стана с „Белведере”. Става въпрос за строителния бранш, уточни народният представител. И добави, че е препратил сигнала до прокуратурата. Депутатът припомни, че местният шеф на БОП е бил отстранен заради корупция и после върнат на работа.

По другата „драма” – тази с Петко Сертов, има разминаване. Според заместник-главния секретар на МВР Георги Костов полицията не е знаела, че семейството на Сертов отива да го прибере. Думите на вътрешния министър Веселин Вучков обаче бяха съвсем различни. Несериозно е 40 дни българските институции да се занимават с една бих казал семейна драма. Защо държавата се меси в случай как някой решил да замине някъде, без да каже на жена си? Няма данни за престъпление – нито срещу Сертов, нито той да е направил нещо, подчерта Атанасов. Вчера беше съобщено, че са съкратени 10% от полицаите в страната без обосновка, нанесени са много тежки вреди по времето на Пламен Орешарски, като стана ясно, че МВР се е занимавало само да пази протестите и с нищо друго. Вместо да се занимаваме с това, гледаме Сертов, възмути се Атанасов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com