Ангелкова: Много разчитаме на уикенд туризма

5955
Ангелкова: Много разчитаме на уикенд туризма

Разчитаме изключително много на уикенд туризма, както и на кампанията за популяризиране на малко известните културни и природни забележителности.

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в Русе. Тя посети изложението "Уикенд туризъм" и се запозна на място с предлаганите туристически продукти, предаде БГНЕС.

Все още министерството не разполага с конкретни данни за дела на уикенд туризма, тъй като много от туристите правят самостоятелни пътувания, но се очаква от догодина вече да има статистика. Планира се кампания между самите общини, като всяка една ще рекламира други общини, за да се популяризират забележителностите на отделните региони. Ангелкова похвали русенското изложение заради рекордния брой участници, а от името на организаторите получи статуетка за подкрепата от страна на МТ.

"Русе продължава да се утвърждава като водещ туристически център, особено на река Дунав. Само за миналата година са го посетили 83 000 туристи, от които 22 000 чужденци, а приходът е 6,3 млн.лв.", заяви Ангелкова. Това се дължи на 280-те туристически атракции на територията на област Русе, като регионът е включен и в един от основните туристически маршрути "По пътя на градовете и столиците на българските царе и патриарси". Министърът отчете и абсолютния рекорд по посещаемост на обектите на Регионалния исторически музей - повече от 70 000 души. В същото време тази година се очаква още един рекорд - 430 круизни кораба да акостират на русенското пристанище.

Близостта с румънската столица Букурещ и румънският пазар ще се използват и при подаването на съвместно проектно предложение между България и Румъния, свързано с туризма. То ще бъде по новата програма за трансгранично сътрудничество за разработване на общи туристически продукти, като Русе ще бъде във фокуса на този проект.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com