Ангел Найденов: И на мен ми изглежда, че Ненчев иска да мобилизира жените

2293
Ангел Найденов: И на мен ми изглежда, че Ненчев иска да мобилизира жените
Снимка: БГНЕС

Това, което виждам в съобщението на Министерството на отбраната, е, че ще бъдат водени на отчет всички младежи между 18 и 32 години. Това означава и жените, смята бившият военен министър Ангел Найденов. Той даде негативна оценка на Министерството на отбраната с аргумента, че е имало цяла поредица от скандали.

Тепърва трябва да се уточнява дали отиващите на границата български войници ще бъдат въоръжени, заяви Найденов.

Ненчев реши да мобилизира и жените

Освен мъжете между 18 и 32 ггодини на регистрация към военните окръжия, при война на мобилизация ще подлежат и жени. Това е записано в ...

Войниците не са полски пъдари – геги ли да им дадем, попита Найденов. Според него по предложение на Началника на отбраната трябва да бъдат разписани правилата за употреба на оръжие, които да бъдат одобрени от Министъра на отбраната. Припомняме, че вчера (25 февруари) беше решено координацията по охраната да не се извършва от вътрешния министър. Според Найденов е добро решението на парламента да се прати армията на границата.

1 милион лева на линеен километър струва строежът на прословутата ограда по границата с Турция. За сравнение през 2014 година, когато армията е строила, цената е била 250 000 лева на линеен километър, заяви Ангел Найденов пред bTV.

На директен въпрос кой да е на първата линията при охраната на границата, Найденов отговори, че това трябва да е МВР. Военните формирования не може да бъдат включвания в хайки, които да търсят мигранти в планинските региони, добави той.

Питахме защо не се увеличи щатът на „Гранична полиция” (бел. ред. – той е около 6000 души), но нямаме задоволителен отговор, поясни бившият военен министър.

Ненчев успокои българските мъже: Няма да мобилизираме никого

Няма да мобилизираме когото и да било. Това заяви военният министър Николай Ненчев в Министерски съвет. За това, че през последните ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...