Акция в Лясковец е имало през 2012 г., но е била отменена заради опасност

25879
Акция в Лясковец е имало през 2012 г., но е била отменена заради опасност
Снимка: БГНЕС

Лицето Петко Петков притежава 4 броя огнестрелни оръжия, които са: ловен автомат; гладкоцевно ловно оръжие и две ловни карабини. Това каза на пресконференция главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров, предаде „Фокус”.

Главен комисар Светлозар Лазаров обясни още, че лицето се е барикадирало в дома си и е заплашвал съседите си, децата и директора на училището, като е имало и данни за извършени стрелби. Петко Петков е имал издадено разрешително за оръжие през 2009 година, но разрешението е изтекло през 2012 година. Правени са опити, след изтичане на разрешителното, да се вземе оръжието, но служителите на Районното управление в Горна Оряховица не са били допуснати. Светлозар Лазаров обясни още, че многократно са правени опити за проверка на дома на Петко Петков, но всеки един от опитите е бил неуспешен и лицето е заплашвало със саморазправа служителите на МВР. От Прокуратурата е имало искания лицето Петко Петков да бъде доведено в София и настанено в психиатрична клиника.

Цветанов: Операцията в Лясковец е планирана непрофесионално

Не знам защо трябваше по този непрофесионален начин да се планира тази операция, за да се даде човешки живот на полицай и да бъдат ране...

През 2012 година е предприета акция за довеждане на Петко Петков в София, но след като отиват на място органите на МВР, се разбира, че акцията е опасна е била отменена.

На въпрос защо акцията през 2012 г. е била опасна и от кого е отменена, главен секретар Светлозар Лазаров отговори: „Акцията е била отменена, защото лицето Петко Петково отново се е барикадирал в дома си и не е допускал никой.”

Главен комисар Светлозар Лазаров не посочи кой е отменил акцията, тъй като „не желае това да се превръща в политически въпрос.

На въпрос защо полицията не е предприела „момент на изненадата”, главният комисар на МВР каза: „В тъмното, когато полицаите започват да светят с фенери, стават лесни мишени.”

Стрелецът от Лясковец е бил с постановление за принудително лечение

Прокуратурата е издала постановление за принудително лечение на Петко Петков от Лясковец, но той е отказал да бъде лекуван. Национ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com