Зверска катастрофа затрудни движението по АМ "Тракия"

42365
Зверска катастрофа затрудни движението по АМ "Тракия"

Заради тежка катастрофа, която завърши с двама убити, движението на АМ "Тракия" при надлез "Щърково" е ограничено. Това е участъкът на 82-ри километър по магистралата, а временната забрана включва спиране на движението в изпреварващите ленти в двете посоки. Тя ще е валидна до изясняване на причините за катастрофата.

При катастрофата са загинали младо момче и момиче. Тя е станала в ранния следобед на днешния ден.

Джип се е врязал в мантинелата и се е забил в подпорните колони на надлез  в посока София, на около 8 км от Пазарджик, предаде агенция КРОСС.

Петима души са пътували в джипа. Двама от пътниците са починали - момичето е издъхнало минути след катастрофата, а около половин час по-късно е починало и едно от трите момчета, което е било затиснато в колата.

Очевидци са се опитали да помогнат на пострадалите - с изкуствено дишане на загиналото момиче, а други са се мъчили да извадят и убитото момче в затиснатия джип, докато то все още е показвало признаци на живот. 

Най-вероятната причина за инцидента е твърде високата скорост, с която се е движел джипът, който е изпреварвал на зиг-заг колите пред него.

Другите ранени са откарани в МБАЛ - Пазарджик, като засега не е ясно точното им състояние, правят се изследвания, но пред Агенция "Фокус" директорът на болницата д-р Петко Кацарски заяви, че раните им са тежки.

Редактор: Ивайло Петров

Жена загина, а други четирима бяха ранени при катастрофата на околовръстния път

Жена загина, а други четирима бяха ранени при катастрофа днес на околовръстния път край Пловдив, съобщиха от Областната дирекция на МВР...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com