"Зелена библиотека" в София

15808
"Зелена библиотека" в София
Снимка: Getty Images / Guliver

На 26 юли от 17.00 часа в Княжеската градина зад паметника на Съветската армия ще се проведе „Зелена библиотека". Инициативата е на доброволците на Столична библиотека и е продължение на идеята им за четене на открито.

В „Зелена библиотека" младежи от европейската доброволческа служба от Латвия, Гърция, Дания, Франция, Испания, Италия и България ще четат свои любими откъси от книги.

Почина писателката Ана Мария Матуте

Ана Мария Матуте - една от най-известните испански писателки след Гражданската война в Испания, почина на 88-годишна възраст в Барселон...

Присъстващите ще могат да си разменят книги, а най-активните ще получат подаръци и безплатни читателски карти за Столична библиотека.

Събитието е част от кампаниите на Столична библиотека за насърчаване на четенето от най-ранна детска възраст и популяризиране на доброволчеството и свободното общуване между хората от различни възрасти и националности.

Събитието е включено в лятната културна програма на София и е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019.

 

Доброволци от Плевен популяризират четенето на книги

Доброволци от младежкото ротарианско движение в Плевен започват дарителска кампания "Прочети и предай нататък!" за популяризиране на че...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com