Заводът за боклук на София трябва да заработи догодина

13608
Заводът за боклук на София трябва да заработи догодина
Снимка: БГНЕС

Заводът за боклук на София трябва да заработи в края на следващата година. Ако има забавяне, налице ще бъдат сериозни санкции. Това призна кметът на Столична община Йорданка Фандъкова в ефира на БНТ.

Тя припомни, че първият етап - инсталацията за обратбока на биоотпадъци вече функционира. Очакване е до Коледа да бъдат покрити три от петте сгради. Освен това скоро трябва да започне и монтирането на машините.

Заводът за боклука ще преработва 410 хил. тона отпадъци годишно

Заводът за механично- биологично третиране на отпадъците в столицата ще преработва 410 хиляди тона отпадъци годишно. Това стана ясно от...

Вече е готов налице сериозен анализ по отношение на осигуряване на довеждащ транспорт до метрото. След като прогнозите се потвърдят, предстоят определени промени. Те ще бъдат сериозни в квартал "Дружба". На други места няма да има толкова голяма разлика.

В момента няма решение за повишаване на цената на билета. В тази връзка кметът на София обясни, че парите от синята и зелента зона отиват за частична дотация на градския транспорт. По този начин се осигурявало неувеличение на цената на билетчето.

По отношение на платените зони за паркиране, Фандъкова беше категорична, че не е налице необходимост от въвеждане на нови такива. Единствено на някои места има жълта зона, която е безплатна. Тя е въведена, за да може да се орегулират по-добре паркоместата.

Столичната община е готова за зимата. Всички договори със снегопочистващите фирми са подписани, те имат готовност за работа и със соли, и с техника. Направено е всичко възможно градът да не се блокира при снегопочистването, обясни още Фандъкова.

През май 2015 г. София ще има 7,7 км ново метро

Строителството на метрото върви по план. През май месец следващата година София ще има още 7,7 км ново метро със седем метростанции, вр...

Направени са много сериозни проверки на готовността на седемте фирми, които отговарят за снегопочистването на София. При снеговалеж приоритетно ще се почистват големите булеварди, а след като спре снегът ще се влиза и в по-малките улици. За снегопочистването има достатъчно средства. Предвидени са доста сериозни глоби за фирмите при несвършена работа – при над 5% непочистена зона не се заплаща за почистването на цялата зона.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com