Затвориха принудително всички детски градини в Тетевен

12432
Затвориха принудително всички детски градини в Тетевен
Снимка: Thinkstock

Тетевен осъмна с принудително затворени детски заведения и десетки протестиращи родители пред общината. Причината е, че ДАНС е иззела офертите на петте фирми кандидати за доставчик на храна през новата учебна година. Междувременно досегашният снабдител отказва да продължи договора, който е изтекъл в края на август.

Проблемът с доставчика, изхранващ общинските заведения, стига до родителите и учителите в петък вечерта.

Кметът на Тетевен остава в ареста

Кметът на Тетевен Милен Милев, който беше арестуван при показна акция на ДАНС, сотава в ареста. Това реши Великотърновският апелативен ...

„Ситуацията е много взривоопасна бих казала, защото цялата община остава без храна”, заяви учителката Росица Димитрова. Още по-притеснени са родителите, които няма на кого да поверят децата си, докато са на работа.  "Искаме ДАНС да дойдат да ни кажат коя фирма е легална. Да дойдат и да кажат „ето, с нея ще работите”, казва майката Цветелина Борисова, цитирана от bTV.

От общината са поискали отговор от прокуратурата кога ще бъдат върнати иззетите оферти, ден след акцията по изземването им. Отговорът обаче дошъл в края на август, ден след изтичането на договора с досегашния доставчик.

Досегашната фирма-доставчик отказва да поднови договора. В резултат без храна остават всички детски и социални заведения на територията на община Тетевен. В това число влиза и домът, в който са настанени децата от Могилино и други като тях.

Единственият изход е да се намерят фирми, които да доставят храните за неопределено време, тъй като досъдебното производство е с неясен край. Желаещи обаче няма.

Кметът на Тетевен най-вероятно е арестуван заради обществени поръчки

Най-вероятната причина за снощния арест на кмета на Тетевен Милен Милев и тримата му заместници е заради обществени поръчки. Това предп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com