Започва проверка на трите ЕРП-та в страната

3822
Започва проверка на трите ЕРП-та в страната
Снимка: БГНЕС

От утре започва проверка на трите енергоразпределителни дружества в България, съобщиха от енергийното министерство. Инспекцията се прави с цел гарантиране сигурността на електроенергийната система в страната преди началото на отоплителния сезон, информира Topnovini.bg.

Проверките ще продължат до края на този месец. Ще се обследват програмите за аварийно планиране и дейностите по материално-техническото осигуряване на зимната подготовка на енергийните дружества.

Шефът на КЕВР: Ако гледаме исканията на ЕРП-тата, цената на тока ще скочи двойно

Токът за бита и фирмите на ниско напрежение трябва скочи 2 пъти, ако се изпълнят исканията на всички енергийни дружества. Това заключи...

За минимизиране на риска за българските потребители, от министерството ще изготвят анализ на риска за работа на компаниите в кризисна ситуация и план за действие за неговото ограничаване. Ще бъде подробно разписана и програма за есенно-зимната подготовка.

Комисията от експерти на енергийното министерство ще следят и за неизпълнени дейности по отношение на подмяна на рискови или амортизирани съоръжения. След края на проверката ЕСО ще разработи анализ на риска за регионите с повишени товари, както и предложения за недопускане на аварии.

От енергийното министерство уточняват, че с проверките се цели да се избегнат аварийни ситуации като тази от месец март 2015 г., когато стотици населени места останаха без ток заради лоши метеорологични условия.

 

EVN поиска закон, забраняващ на кабелни оператори да ползват стълбовете на ЕРП-то

Oсновните задължения на EVN EP се състоят в това да обезпечава сигурността на снабдяване с електрическа енергия за своите клиенти, а не...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com