Започва подписка за референдум против "Синята зона"

4401
Започва подписка за референдум против "Синята зона"

От понеделник започва подписка за референдум за премахването на новите правила за "Синята зона" в центъра на София.

Това бе обявено на поредният граждански протест против новите правила за паркиране в столицата.

Поредната "разходка" на протестиращите тръгна по софийските улици без притеснение от лекия дъжд малко по-рано, но тази вечер се събраха видимо по-малко участници, отколкото вчера. За сметка на това активистите увеличиха арсенала си от скандирания и освен традиционното "Оставка" се чу и новият лозунг: "За да има мир – Фандъкова в Сибир". На протеста отново присъстваха и представители на ВМРО и "Атака".

Стига толкова лъжи, няма нужда да даваме пари за тези условия, които ни дава общината, призова Гергана Владкова, администратор на групата "Не на данък паркинг". Животът ни е достатъчно мизерен за да плащаме още и още за тази мизерия, няма да търпим, допълни тя. "Ние не се борим за привилегии, а за равни права. Живущите искаме да паркираме автомобилите си безплатно около домовете си на същото основание, на което всички останали граждани в тази държава паркират. Улиците са общински навсякъде, няма основание на нас да ни се налага този рекет", каза още Владкова.

"Тези, които посягат несправедливо към гражданите на столицата на България ще получат много сериозен отпор, ние не сме тези, които се предаваме лесно", заяви друг от протестиращите. "Тези, които казват, че ние сме една шепа хора жестоко се лъжат, ние сме духовния елит и няма да позволим българският народ да бъде унижаван", продължи той. Отново активен беше и Мирослав Паскалев – Зорец, който призова за по-активни действия за блокирането на движението в центъра, като гражданите използват за целта дори собствените си автомобили. "Нека им предизвикаме един референдум да ги видим колко са силни", допълни той.

Редактор: Петър Проданов

Дават стикер за паркиране по-лесно, зоните остават

Цените за паркиране в столицата няма да паднат, но софиянци ще си вадят по-лесно стикери. Това стана ясно след протестите пред общинат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com