Започнало е изплащането на заплати в "Напоителни системи"

9682
Започнало е изплащането на заплати в "Напоителни системи"
Снимка: Thinkstock/ Guliver

От вчера (1 октомври), следобед работещите в „Напоителни системи” ЕАД са започнали да получават своите възнаграждения за месеците юни, юли и август 2014 г. Това става ясно от информация на КНСБ.

От синдиката припомнят, че до този резултат се стигна след многократни протести от страна на работниците и служителите в държавното предприятие, включително в София.

От "Напоителни системи" опънаха палатков лагер центъра на София

Палатков лагер в центъра на столицата опънаха служители на "Напоителни системи", които не са получавали заплати от месеци, предаде репо...

На проведеното на 18 септември 2014 г. протестно шествие-митинг служебният министър-председател проф. Георги Близнашки пое ангажимент за отделяне на допълнителни средства в размер на 4.5 млн. лв., които да бъдат разходвани с приоритет за работни заплати. Това стана факт с приемането на постановление от Министерския съвет на 19 септември 2014 г., припомня от КНСБ.

 

В палатковия лагер на "Напоителни системи" вчера бяха  категорични, че тази форма на протест е само първата стъпка и се заканват, че предстоят по-радикални действия.

"Ако днес или утре не ги получим (заплатите - бел. ред.), ще предприемем по-радикални мерки и ще бъдем много повече. Надяваме се да ни бъдат изплатени работни заплати до два дни". Това обяви един от хората, който чака своите заплати с месеци.


Служител на „Напоителни системи” продава кръвта си за прехрана

„Ние сме толерантни към предприятието, но то не е толерантно към нас", заяви Валентин, който работи в дружеството. Служители на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com