Започна историческото пътуване до нос Хорн

35487
Снимки:

На 29 октомври по обяд яхтата ”Милена” с екипаж Капитан Киро Киров, д-р Иван Моллов и Орлин Василев вдигна котва и потегли на дългоочакваното плаване, на което всеки един от нас може да бъде свидетел и индиректен участник, следейки го в интернет.

От тук нататък ще следим придвижването на лодката чрез oн–лайн навигационна система (http://international.findmespot.com/), пътуването ще може да бъде проследено он-лайн във всяка точка на своя маршрут, публикувана на сайта на плаването www.moreplavateli.com;

Очакваме с нетърпение кадрите и включванията на екипажа от дестинациите, през които се очакват да плават-известни световни теснини, канали и фарватери като: Босфор, Дарданели, Коринт, Месина, Гибралтар, Магелановия проток, Канала на Бигъл, Проходът на Дрейк, Теснината на ЛЕ МЕР. Акостиране на яхтата на пристанища се очаква да има в Италия, Испания, Малта, Бразилия, Аржентина.

Напомняме, че плаването до Нос Хорн привлече голям обществен интерес заради редица причини:

1. Записване в морската история на българското мореплаване-развяването за първи път на българското знаме на Нос Хорн!

2. Осъществяване на Уникално по рода си морско пътешествие;

Изживейте и онлайн приключението плаване до нос Хорн

Плаването на десетието, онлайн достъпното Приключение - морската експедиция до нос Хорн на българска лодка и екипаж е в своята заключит...

3. Реализирането на мечтата на всеки мореплавател- експедиция с лодка до нос Хорн.

4. ПРИКЛЮЧЕНИЕ, в което всеки един от нас може да СЪПРЕЖИВЕЕ от своя дом- Онлайн, чрез интернет, чрез медийното отразяване, чрез последващата изложба!

Обществено значимо и публично споделено във всеки един момент Пътешествие Със и ЗА българската общественост!

За информиране на медиите и българската общественост, ще допринесе на екипажа на яхтата, който има готовност да информира периодично за случващото се, да прави снимки и да бъде следен с он лайн GPS система.

За да достигне Пътешествието до хората, публичността на събитето ще бъде осъществявана чрез:

Нос Хорн 2014 - Първото българско плаване до морския „Еверест”

Първото родно плаване до Нос Хорн, ще осъществи ветроходна яхта с български екипаж, в края на  месец октомври тази година. Експед...

1.Он–лайн навигационна система (http://international.findmespot.com/). Пътуването ще може да бъде проследено он-лайн, във всяка точка, на своя маршрут, публикувана на сайта на плаването www.moreplavateli.com;

2. Фейсбук общността на Плаването (https://www.facebook.com/horn2014?fref=ts);

3.Медийното отразяване- партньори на Плаването и ексклузивно отразяващи случващото се като новни и снимки, ще бъдат медиите NATIONAL GEOGRAPHIC channel в своя он-лайн профил в социалната мрежа, телевизия България ON AIR, информационна агенция  КРОС, ДАРТС НЮЗ, www.actualno.com, социалната медия www.svejo.net, www. termo.bg и всички други заинтересовани медии и общности; и разбира се, не на последно място от Пресцентъра на община Бургас, които застават с официална институционална подкрепа зад събитието, както и общините Карлово и Поморие.

Екипажът на Плаването ди нос Хорн бе изпратен и „натоварен” с честта да развее, освен националния трибагреник и знамената на общините Бургас, Поморие и Карлово, както и на National geographic channel България.

Снимките, правени от екипажа, освен, че ще бъдат периодично изпращани към страницата на събитието в социалната мрежа, впоследствие ще бъдат представени и във фотоизложба, проследяваща историческото Плаване чрез фотогалерия!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com