Започна бавното придвижване през ГКПП "Капитан Андреево"

6315
Започна бавното придвижване през ГКПП "Капитан Андреево"
Снимка: БГНЕС

Започна бавното придвижване на ТИР-овете на граничния пункт "Капитан Андреево". Опашката от чакащи тежкотоварни автомобили е намаляла от 10 на около 5 километра, предаде БНР.

Същевременно стана ясно, че от 12.00 часа Стефан Марашев вече не е началник на митницата в Свиленград. Той беше освободен, защото не се е справил с организацията на пункта.

Ваньо Танов ще координира дейността на "Капитан Андреево"

Още утре директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов ще бъде на ГКПП "Капитан Андреево", за да координира пропускането на превозни ср...

Заради кризата ГКПП "Капитан Андреево" ще бъде управляван тази седмица лично от директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

Сега камионите се обработват по-бързо и границата се пресича по-динамично.

Представителите на спедиторските фирми поискаха среща с Ваньо Танов, но той отказа да говори с тях. Спедиторите заплашиха, че ще блокират границата. Като вариант те обмислят и среща с министър-председателя Бойко Борисов, който утре ще бъде в региона за откриването на участъка на автомагистрала Марица между Димитровград и Харманли. 

От Българския червен кръст (БЧК) изпращаха специални екипи, които да помогнат с храна и вода на шофьорите, чакащи денонощия наред без елементарни условия, предаде "Нова телевизия".

Споразумяхме се с Турция и Гърция за контактен център на Капитан Андреево

България, Турция и Гърция подписаха тристранно споразумение за създаването на съвместен контактен център за полицейско и митническо с...

Опашката на пункта стои вече пети ден. Тази нощ са успели да бъдат обработени над 730 товарни автомобила, докато вчера през деня техният брой е бил около 550. Работят девет от 12 кантара.

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com