Заплати в мина "Черно море" няма, миньорите ще нощуват под земята

22267
Заплати в мина "Черно море" няма, миньорите ще нощуват под земята
Снимка: Getty Images / Guliver

Към момента няма преведени пари за заплати на работниците от  мина "Черно море-Бургас" ЕАД. Заради това миньорите от нощната смяна няма да излязат утре сутринта, за да се приберат по домовете си. Това заяви председателят на КТ "Подкрепа" в мината Ростислав Радуков, цитиран от агенция "Фокус".

Протестът на втората смяна е приключил около 17 ч.

19 часа стачка под земята извоюва заплатите на миньорите от "Черно море"

Първата по-мащабна миньорска стачка в страната заради неизплатени заплати вече стана факт, след като два месеца миньорите в рудник &bdq...

"Момчетата бяха доста толерантни. Изчакаха толкова много време. Миналата година протестираха изненадващо, а сега дадоха два дни, за да изчакат институциите, за което сме им благодарни, но нямаме никакъв отговор", каза Радуков. Нощната смяна започва работа в 00.00 часа." Хората си работят, но казаха, че няма да излязат", заяви синдикалистът. Той добави, че ще бъде цяла нощ в мината.

Взети са мерки за сигурност по време на протеста на миньорите. Това съобщи изпълнителният директор на мината Евгений Николов.

Още утре сутринта ще бъде изпратен спасителен екип с лекар и медицинско оборудване. Работниците ще получат минерална вода и суха храна. Ще има вентилация.

"В момента имаме ток, така че оставането толкова дълго под земята не е опасно, но на всеки различно понася продължителното стоене под земята. Миньорите ще работят, но сутринта ще ми се обадят, че няма да излязат", каза Николов.

Миньорите в "Черно море" са готови да стоят под земята, за да си вземат парите

Ако господата от НЕК не престанат да си правят оглушки и не започнат да ни чуват и най-вече слушат, то влизаме под земята и ще останем ...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com