Заместник-главният прокурор отрича да е влиял на разследването срещу Цветанов

5926
Заместник-главният прокурор отрича да е влиял на разследването срещу Цветанов

Днес, в 10:00 часа, бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов ще бъде разпитан от прокуратурата по делото за незаконните подслушванията. Покрай този случай вече се завихриха много слухове и истории, включително и за възпрепятстване на разследването.

В тази връзка заместник-главният прокурор Ася Петрова заяви в сутрешния блок на Нова телевизия, че досъдебното производство срещу Цветанов не е в нейния ресор.

Прокурор Петрова отговори на обвиненията в пресата, че възпрепятства разследването срещу Цветан Цветанов, като е притискала и заплашвала прокурори, пише БГНЕС. "Не познавам доказателствения материал по това дело и не зная кои са прокурорите, които работят по това дело. Не съм заплашвала тези прокурори, които и да са те", заяви Петрова. Тя дори изрази съмнения, че тези твърдения в пресата са на прокурори. "Това са твърдения на авторите на този материал, не на прокурорите. Написаното е едно абсурдно, клеветническо твърдение", подчерта Петрова. Тя заяви, че знае кой стои зад "тази кампания" срещу нея и ще обяви имената им, когато събере доказателства по това.

"Тази компроматна война започна срещу мен още от времето на делото "Килърите". Тя беше доста интензивна преди да стартират пледоариите по това дело", добави Ася Петрова. Тя обясни още, че сега е заплашвана по телефона, а от няколко дни мъже с автомобили я следят. "Записала съм им номерата и съм ги предала в СДВР", заяви Ася Петрова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com