Задържаните от ДАНС в Пазарджик все още са в ареста

15922
Задържаните от ДАНС в Пазарджик все още са в ареста
Снимка: БГНЕС

Нито един от задържаните при мащабната акция на ДАНС в Пазарджик вчера не е освободен. През цялата нощ пред пазарджишката полиция имаше хора, които чакаха освобождаването на духовния им водач Ахмед Муса Ахмед. Тази сутрин в джамията "Абу Бекир" се проведе традиционната молитва. Обстановката в квартал "Изток" е спокойна, предаде БНР.

По-късно днес част от задържаните може да бъдат освободени.

В Пазарджик вярват, че ислямът ще завладее планетата

Имало ли е разпространение на видеоклипове с радикален ислям, в подкрепа на „Ислямска държава, както и разпространение на тениски...

В Пазарджик бяха арестувани шестима души – петима мъже и една жена, в хода на действията на властите срещу проповядването на антидемократична идеология. Сред задържаните е и осъденият за радикален ислям у нас Ахмед Муса Ахмед.

Претърсени са джамията "Абу Бекир" и над 30 частни жилища. Иззети са компютри, голямо количество литература и видеоматериали. Работата на прокуратурата и агентите на ДАНС беше подкрепена от жандармерията.

Ахмед Муса Ахмед е с 4-годишна присъда за проповядване на радикален ислям, която се обжалва пред Пловдивския апелативен съд.

Акцията на ДАНС, МВР и прокуратурата показва, че държавата няма да допусне проповядването у нас на антидемократична идеология.

Недим Генджев: Главният мюфтия е отговорен за радикалния ислям

Главният мюфтия Мустафа Хаджи е назначен неправомерно и носи отговорност за проповядването на радикален ислям. Това заяви Недим Генджев...

Това каза за БТА Ангел Стоев, директор на сектор "Сигурност" и ДАНС в Пловдив в периода 1992 - 2010 година.

Според него случилото е продължение на темата с делото в Пазарджик срещу радикалните ислямисти. Никак не е случайно, че във всички населени места хората са от ромските махали, добави той.

По думите му на практика това са най-бедните и необразовани хора и "проповедниците" отиват при тях не само с идеология, но и с пари, с материални облаги и обещания за по-добър живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com