Задържани са 40 бежанци в пернишко село

3840
Задържани са 40 бежанци в пернишко село
Снимка: Gettyimages.com

40 бежанци са задържани снощи в пернишкото село Голямо Бучино. Бежанците пристигали в селото с леки автомобили от София. Изяснява се произходът и самоличността им, съобщава bTV.

На място е осигурена и лекарска помощ. Те са били изоставени на магистралата. Дали е трябвало да бъдат взети от друг все още се изяснява.

Македония, Австрия, Унгария и Сърбия с общи мерки срещу мигрантите

Македония, Австрия, Сърбия и Унгария днес в Охрид ще подпишат Меморандум за разбирателство за прилагането на необходимите мерки за сп...

В тази местност за първи път задържат бежанци, съобщи за медията началникът на областната дирекция на полицията в Перник Валентин Бучински. На територията на ОД МВР има и други подобни случаи, допълни той. Заловените бежанци са сирийци. Те са влезли в страната без документи. Прави се възможното, за да бъдат идентифицирани, съобщи още началникът на полицията.

Лицата са минали първоначалните интервюта и процедури, според документите, които са имали в тях. 

В момента задържаните са във Второ районно управление. Не са установени хората, които са ги докарали. Има данни за един автомобил, изясняват данните, каза още Валентин Бучински.

Не се забелязва по-интензивно преминаване на границата. Задържаните са със семейства. Има 5 деца, 20 мъже и 14 жени. Децата са придружени от майките си. Това съобщи областният управител на Перник Ирена Соколова.

Столтенберг: България е близо до една по-настъпателна Русия, това подчертава необходимостта да сме заедно

НАТО и съюзниците имаме нужда от силна отбрана и въз основа на това може да осъществяваме с Русия политически контакти и политически ди...

"Постарали сме се да имат храна, подслон и вода, докато се изясни ситуацията. Държавната агенция за бежанците е уведомена. Установили сме подкрепа и от неправителствени организации”, допълни още тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com