Задръстването по АМ "Тракия" вече е 20-километрово

25604
Задръстването по АМ "Тракия" вече е 20-километрово
Снимка: БГНЕС

Опашката от автомобили на магистрала "Тракия" в посока Бургас вече е 20 км. Причини за задръстването са лошото време и ремонтите, по-рано станаха и две верижни катастрофи, съобщава БГНЕС.

Говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов заяви пред БНР, че заради огромния брой автомобили на място са изпратени четири екипа на полицията. Автомобилите са принудени да се движат с 20 километра в час. Ако обстановката се установи, автомобилите ще бъдат пренасочвани по алтернативни маршрути.

С цел облекчаване на трафика и преодоляване на задръстването по автомагистрала "Тракия" при км 67, посока Пловдив, се препоръчва водачите на моторни превозни средства да ползват обходен маршрут по път I-8 през пътен възел "Ихтиман", съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Трафикът по всички автомагистрали е интензивен. Дъжд вали над цялата страна, пътните настилки са мокри и хлъзгави. На "Тракия" тежкотоварните автомобили се отбиват и спират, уточниха от полицията. Полицейски патрули има на изходите на София.

Две верижни катастрофи с участието на 8 автомобила станаха днес на автомагистрала "Тракия" в посока Пловдив. Инцидентите се случиха в района на 62-я и 69-я километър, където се извършва ремонт на виадукта в района на 67-я км. Там движението е само в едното платно.

12-километрова опашка пък бе образувалата се опашка на автомагистрала "Хемус".

При друг инцидент на пътя мъж и дете пострадаха, след като лекият автомобил, в който двамата пътуваха се удари в товарен автомобил край Севлиево. Движението в района на катастрофата бе затруднено.

От Пътна полиция припомнят на шофьорите да се движат със съобразена скорост и да не предприемат рисково изпреварване.

 

Изнасянето на София за празниците започна

Опашки от забързани граждани с куфари и чанти се вият по софийската жп и автогара ден преди Великденските празници, предаде БГНЕС. Е...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com