Задръстването на ГКПП "Капитан Андреево" се увеличава

23821
Задръстването на ГКПП "Капитан Андреево" се увеличава

Огромно задръстване се е образувало на границата между България и Турция.

Около 13 - 14 километра е опашката от чакащи камиони на ГКПП "Капитан Андреево". Камионите стоят блокирани на пункта и няма никакво движение. Това съобщи пред Агенция „Фокус” Димитър Димитров, собственик на фирма за превози и член на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ), който е на място.

Ново напрежение на границата: Турската страна блокира "Капитан Андреево"

Близо 12 километрова стана опашката от чакащи камиони на ГКПП Капитан Андреево заради недоволство на турските митничари, предаде "Фокус...

„Има един български шофьор, който е от турската страна на границата и казва, че няма никакво движение и там. Нямаме сведения за разговори, които да протичат между турската и българската страна”, каза Димитров.

От българска страна няма никакъв проблем и няма да предприемаме никакви протестни действия, смятат превозвачите. Според тях турските шофьори искат да се спрат проверките и да се махнат всички коли на „Автомобилна администрация”, „за да могат да пътуват спокойно”.

„По тяхната логика, дори да има нарушение, служителите на „Автомобилна администрация” не трябва да ги глобяват, да ги проверяват за нарушения, а трябва да си пътуват спокойно. ИА „Автомобилна администрация” извършва проверки на всички камиони, не само на турските, а и на българските, на румънските, на полските и на унгарските”, каза Димитров. Той добави, че повечето проверени от екипите на „Автомобилна администрация” турски камиони са били с нарушения.

„Сутринта имаше един турски камиони, чието предно стъкло беше счупено, и от Германия до тук, без да спира никъде, беше дошъл със закрепено с една шайба стъкло. Според нас е по-добре да продължат проверките на „Автомобилна администрация”, а който има нарушения, да му се налага глоба”, добави Димитров.

Турция е поискала спиране на проверките на турски превозвачи на границата

Проверки на „Автомобилна администрация” на тежкотоварни автомобили преди българо-турската граница са констатирали нарушения...

Задръстването стана факт още в ранните часове на деня и засега няма изгледи "тапата" да се отпуши.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com