За първи път София ще си сътрудничи с Париж за опазване на исторически градски квартали‏

31098
За първи път София ще си сътрудничи с Париж за опазване на исторически градски квартали‏

На 26 юни, в 11.30 часа в сградата на Столична община на ул. „Московска”33, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, ще подпише меморандум за сътрудничество с кмета на парижкия район „Маре” Пиер Еденбом и със Сенатор Ив Дож, Президент на Асоциация за ценностите на френското културно наследство и Представител на Националната асоциация на френските исторически градове, райони и сектори за опазване на културно наследство, съобщиха от пресцентъра на Столична община, за "Фокус". Кметът на известния парижки район „Маре” е на посещение в София с делегация от Министерството на културата и комуникациите на Франция.

Сътрудничеството между райони на София и Париж е договорено на срещата между кмета Йорданка Фандъкова и кмета на френската столица Ан Идалго на срещата, която се проведе на 24 март в Париж. „Маре” (в превод „блато”) е един от най-богатите и интересни квартали на западния бряг на река Сена.

Жълтите павета стават културно наследство

Столичният общински съвет прие доклад относно обявяване на жълтите павета в София за културно наследство. Докладът, внесен от общинския...

Освен с великолепните си сгради от XVI и XVII век той е известен с това, че в него са живели Ришельо и Виктор Юго и в който се намира и музеят на Пикасо. Опазването градски зони е от изключителна важност за хармоничното и устойчиво развитие на градовете, териториите и на начина на живот на жителите. Подписването ще се състои в Официално фоайе на Столична община – ул. „Московска“ 33.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com