За два дни ЧЕЗ е затрупана с оплаквания за високи сметки

15883
За два дни ЧЕЗ е затрупана с оплаквания за високи сметки

1660 жалби срещу високи сметки за ток през декември са подадени към ЧЕЗ до 8 февруари, съобщават от компанията.

Най-много сигнали са подадени след 6 февруари, когато ЧЕЗ обяви, че е готова да разгледа всяко съмнение за неправомерно завишени сметки за декември и обеща да предлага възможности за разсрочване на плащането, в случай че не бъдат открити нарушения.

Протестите срещу сметките за тока се разрастват

Сметките за ток от декември миналата година предизвикват все повече протести, като към "бунта" на Югозападна България вече се включиха ...

От началото на годината са приети общо 2002 сигнала и жалби за високи фактури. Най-много са подадени през центровете за обслужване на клиенти – 1003 броя за периода 01-08 февруари и 288 през януари.

„Благодарим на нашите клиенти за подадените сигнали и за доверието, което ни гласуват. Уверявам ги, че ще действаме бързо и професионално при разглеждане на всеки сигнал и жалба и във възможно най-кратки срокове ще върнем писмен отговор. Досега проверките ни показват, че повечето жалби са неоснователни. В тези случаи нашите служители са готови да предложат разсрочено плащане на сметките. Стремим се да бъдем максимално гъвкави в намирането на решение за всеки казус”, каза Димчо Станев, директор „Обслужване на клиенти” в ЧЕЗ България.

Той призова клиентите, които имат съмнения за размера на получената от тях месечна фактура за декември миналата година, да подадат сигнал в центровете за обслужване на клиенти, на имейла (zaklienta@cez.bg) или на денонощния телефонен център (0700 10 010). Фактурите, в които се установят нарушения, незабавно ще бъдат коригирани, а от виновните ще бъде търсена персонална отговорност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com