За Банско няма отлив на туристи

5033
За Банско няма отлив на туристи

Банско остава една от най- желаните дестинации и няма отлив на туристи, както някои твърдят. Това каза Георги Икономов, кмет на Община Банско по повод последния ден от ски сезона в зимния курорт. Той го определя като поредният добър сезон, особено през последния месец март, през който падна много сняг, предаде Фокус.

„Обикновено активният сезон в Банско приключва през средата на март, а сега е 19 април. Надявам се това удължаване, макар и в последния момент, да е било полезно за хотелиерите, защото то стана така инцидентно, никой не може да прецени дали ще има достатъчно сняг”, каза още Икономов. По думите му официалните данни от този сезон ще бъдат обобщени в средата на месец май, но според него тази година има значителен ръст на туристи.

Повече туристи, а по-малко пари за хотелите в Банско

Хотелиерите в Банско отчетоха повече туристи през зимния сезон, но финансовият резултат е лош заради натиска върху цените на услугата....

„Според мен тази година имаме ръст на туристи, така споделят и ресторантьори и хотелиери. Макар, че аз винаги съм казвал, че това е субективно, защото зависи от способностите на всеки управител и мениджър, но от друга страна повечето туристи показват, че Банско си остава една желана дестинация и няма отлив, както някои твърдят”, каза още Икономов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com