Възможно е тракийските съкровища да гостуват на Ермитажа

3052
Възможно е тракийските съкровища да гостуват на Ермитажа

Трябва да се предприемат усилия за активизиране на сътрудничеството ни в духовната сфера и на двустранния културен обмен. Това становище изразиха министърът на културата Вежди Рашидов и посланикът за особени поръчения на Министерството на външните работи на Русия Михаил Швидкой. Швидкой е и специален представител на президента на Руската федерация по въпросите на международното културно сътрудничество.

Швидкой, който е и бивш министър на културата на Русия, направи предложение да започне подготовката на голяма изложба с нашите прочути тракийски съкровища, която да бъде представена в Държавния музей Ермитаж в Санкт Петербург. На реципрочна основа, част от експонатите от уникалните колекции на Ермитажа, в който се съхраняват над 3 млн. произведения на изкуството от цял свят, ще могат да гостуват в София.

Тракийското злато се връща от Лувъра под охрана на спецчастите

При строги мерки за сигурност днес у нас се завръща тракийското злато, което беше изложено в Лувъра. Част от пистата на летище София ще...

В хода на разговора министърът на културата Вежди Рашидов предложи на Швидкой да стартира подготовката и за организирането на ретроспективна изложба с произведения на прочутия руски авангардист от полски произход Казимир Малевич /1879-1935/, която да бъде представена в Софийски Арсенал – Музей за съвременно изкуство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com