Във Видин градят депо за отпадъци

17746
Във Видин градят депо за отпадъци
Снимка: БГНЕС

Във Видин бе даден старт на градежа на депо за битови отпадъци. Вчера с официална церемония бе направена първа копка по проект "Изграждане на система за управление на отпадъците в регион Видин, България" в района на село Жеглица, съобщават от кметството.

Заместник-кметът и изпълняващ функциите кмет на Община Видин инж. Добромир Дилов, който е и ръководител на проекта, посочи, че общата цел е изграждане на необходимата инфраструктура за екологосъобразно обезвреждане на цялото количество битови отпадъци, генерирани на територията на 11 общини от област Видин.

Окръжният съд отказа да възстанови кмета на Видин на поста му

Видинският окръжен съд отхвърли като неоснователно искането за възстановяване на Герго Гергов на длъжността кмет на Видин.  След...

Общата стойност на проекта възлиза на 20,515 млн. лева. Той се реализира чрез договор с Министерството на околната среда и водите за безвъзмездна финансова помощ по оперативната програма "Околна среда 2007-2013 г.", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и от Кохезионния фонд на Европейската общност.

Регионалното депо е разположено на площадка в местността "Рамова ливада" на територията на община Видин, като покрива площ 22 хектара и е с общ капацитет 516 000 тона.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com