Въоръжаваме се все по-тежко с пушки и пистолети

40296
Въоръжаваме се все по-тежко с пушки и пистолети
Снимка: Mirror

Малко над 380 000 оръжия се водят на отчет в МВР. Това сочи статистиката на ведомство, изготвена по искане на Нова телевизия. Експертите от служба КОС отчитат ръст в регистрацията на пушки и пистолети.

Най-сериозен ръст има в издаването на разрешителни за ловно оръжие. С малко над 40 000 са се увеличили те за последните четири години. Ръст има и в регистрация на газови пистолети, информира Нова телевизия. 207 524 ловни пушки държат в ръцете и домовете си родните ловджии.

Египет ще закупи оръжие на стойност 3,5 млрд. долара от Русия

Русия и Египет са постигнали предварително споразумение по силата на което Кайро ще закупи руско оръжие на стойност 3,5 млрд. долара. И...

Причината за увеличението според експертите е, че по закон нямаме ограничение за притежание на броя оръжия, но имаме ограничение в употребата на носене, може да се носи само по едно.

Ограничения обаче няма в притежанието и носенето на газови пистолети, които много лесно се преправят в бойни. Техният брой е нараснал с близо 8 хиляди само за една година.

"Не продаваме кой знае колко газово оръжие. Между 10 и 20 броя, което според мен е малко", казва представителят на оръжейна фирма Румен Петков. Става дума за продажби на месец само в неговия магазин. Сериозно търсене има и на спрейовете за самоотбрана.

Спрей за защита може да си купи всеки, стига да е пълнолетен. А родителите все по-често го взимат и за защита на децата си. Едно от малкото оръжия, за които не иска разрешително е арбалетът, а той може да причини сериозни наранявания, дори смърт.

Бивш шеф на оръжейния склад на столичното МВР продавал незаконно оръжие

Дългогодишният шеф на оръжейния склад на столичната полиция Красимир Нешев призна, че е бил тартор на банда за търговия с оръжие, скл...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...