Вучков: Няма данни за престъпни посегателства срещу Сертов

11718
Вучков: Няма данни за престъпни посегателства срещу Сертов
Снимка: БГНЕС

Няма нищо ново по случая с Петко Сертов. Това каза пред журналисти в Министерски съвет министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, предаде „Фокус“.

„Това, която беше обявено преди няколко дни, не може да бъде допълнено с нищо ново, освен, че има нови потвърждения от видеокамери за посоката, в която е пътувал, че е бил сам, времетраенето и разстоянията съвпадат, така че с най-висока степен на сигурност може да се каже, че в петък на 5 декември в 18.31 часа е напуснал България в посока Гърция, управлявайки моторното превозно средство, което обичайно е ползвал. Вижда се много ясно как Петко Сертов управлява сам автомобила на излизане от София. Нямаме потвърждение за съжаление от гръцка страна“, обясни Вучков.

МВР анонсира нова информация около Петко Сертов

МВР разполага с нов запис от камера, на който е заснет бившият председател на ДАНС Петко Сертов. Информацията съобщи в ефира на bTV гла...

По думите му шенгенската информационна система е активирана по два пункта – установяване на автомобил и установяване на лице.

„Не е имало нищо странно в поведението му. Тоест всички държави членки на Шенген работят както българската полиция за установяване на движимата вещ и на лицето. Той е обявен и за издирване от Интерпол. До този момент нямаме данни за престъпни посегателства срещу Петко Сертов. Всички материали бяха докладвани на прокуратурата. Няма данни за образуване на досъдебно производство“, каза още Веселин Вучков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com