Все още се работи по възстановяването на електрозахранването на няколко села в Смолянско

7977
Все още се работи по възстановяването на електрозахранването на няколко села в Смолянско
Снимка: БГНЕС

Все още се работи по възстановяването на електрозахранването на няколко села в област Смолян. Заради аварии, предизвикани от тежкия сняг и паднали дървета са основно села в община Чепеларе. Най-големите проблеми в област Смолян след снеговалежите през почивните бяха свързани с множеството паднали дървета в района на Пампорово. През тази нощ екипи на пожарната от Смолян, Пампорово и Чепеларе отново са се отзовали на 11 сигнали за паднали дървета по пътя Пампорово до разклона за село Проглед.

Това каза началникът на пожарната комисар Красимир Шотаров. В момента остава опасността от падащи дървета, тъй като от тежкия сняг има още наклонени дървета, които може да паднат всеки момент. Областният управител на Смолян инж. Димитър Кръстанов заяви, че обстановката в областта е сравнително нормална, въпреки че все още има села без ток и се работи по отстраняването на авариите. Пътищата до отдалечените високопланински села в община Смолян са разчистени, но четвърти ден в село Мугла няма ток. Това каза за зам.-кметът на Смолян, инж. Мариана Цекова.

Назначиха временен директор на ОДМВР – Смолян

Със заповед на министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов, считано от днес, 28.10.2014 г., временно е преназначен на длъжността дире...

От събота в селото са без електрозахранване, екипи са на място и работят за отстраняване на аварията, но проблемът там е сериозен, посочи Цекова. Тя подчерта, че пътищата до малките махали в община Смолян са разчистени и проходими. Свлачището в село Градът, което разруши къща, се наблюдава и се очаква да се оттече водата, за да може да се предприемат действия по укрепване на свлачището. След четири дни без ток, от снощи НАО „Рожен” вече има захранване, но оставят проблемите с техниката и аварии в базата на астрономите, каза директорът Никола Петров.

Пътищата областта вече са отворени и проходими като днес отпадна и ограничението по пътищата Лъки – Рожен и Момчиловци – местност „Момина вода”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com