Все още от дерето не е извадено превозното средство, с което катастрофираха 15 полицаи

15784
Все още от дерето не е извадено превозното средство, с което катастрофираха 15 полицаи
Снимка: БГНЕС

Все още не е извадено превозното средство от дерето, където катастрофираха служителите на МВР. Това каза в Бургас пред журналисти главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров (на снимката), предаде "Фокус".

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, главен комисар Светлозар Лазаров и директорът на ГД „Гранична полиция” Захарин Пенов посетиха МБАЛ – Бургас, където са настанени шестима от 15 пострадали полицаи.

След тежката катастрофа през нощта: един загинал полицай и шестима други в болница

По вече официално потвърдена информация един човек е загинал, след като тази нощ камион, превозващ 14 полицаи, се преобърна в дере. Заг...

Инцидентът стана тази нощ около 0.30 часа в близост до село Горно Ябълково, когато автомобил с висока проходимост ЗИЛ-131, превозващ служители на МВР, участващи в специализираната полицейска операция на българо-турската граница се е преобърнал в дере.

Вучков успя да се види само с петима полицаи, тъй като шестият се оперира в момента. Всичките пострадали, настанени в МБАЛ – Бургас, са без опасност за живота. Министърът и главният секретар на МВР увериха, че се работи по изясняване на причините, довели до тежкия пътен инцидент.

По думите на Вучков ОД на МВР – Бургас е направила много добра организация и е дарена кръв за пострадалите техни колеги. Следва да се установи точно какво е станало. Пострадалите служители на МВР са споделили, че мястото на инцидента не е най-трудният участък от целия път, който трябвали да преминат. „Нагоре са по-трудни участъците, с дълбоки коловози. Този е по-относително равен и стабилен, но изглежда пак има някаква причина да се преобърне в това дере на 4.5 м този камион ЗИЛ”, каза още министър Вучков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com