Все още не са избрани фирмите за почистване на снега

11664
Все още не са избрани фирмите за почистване на снега
Снимка: БГНЕС

Все още няма нито един избран изпълнител за текущо и зимно поддържане на републиканските пътища. Това заяви шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Лазар Лазаров.

Част от досегашните договори изтичат през ноември и декември. Търговете трябваше да бъдат пуснати още в края на 2013 г., за да може тази есен да бъдат ясни новите фирми, които ще чистят снега. Процедурите обаче започнаха едва през август т.г. и все още са на етап разглеждане, информира още в. "Преса".

Пътната обстановка днес

Временната организация в движението на МПС над 12 т, включително ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, тра...

Една от причините за забавянето е изготвянето на новата методология, по която се определят цените. Вече е въведен таван и тарифите ще се уеднаквят. Така ще се избегне абсурдът с гигантските разминавания в различните области - минали зими в Плевенско например фирмите прибираха по 2586 лв./км за почистване, а в Благоевград и Пазарджик - по 540 лв./км.

За пътните управления, където не може да бъде избран кандидат в срок, има вратичка - Законът за обществените поръчки позволява да бъде сключен договор до 200 000 лв. със стария изпълнител, обясни инж. Лазаров.

Освен изпълнители за зимната поддръжка липсват и пари. Търсят се над 12,5 млн. лв. В пътната агенция се надяват от актуализацията на бюджета да останат средства и за това перо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com