Времето поне до края на месеца ще остане нестабилно

41120
Времето поне до края на месеца ще остане нестабилно
Снимка: Thinkstock

„Напоследък има зачестяване на опасните явления. Всяка година има такива предупредителни кодове, но тенденцията е, че поне до края на месеца времето ще остане доста нестабилно”. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН Красимир Стоев.

Това се дължи преди всичко се дължи на създаващата се атмосферна циркулация над Балканския полуостров. Става дума за атмосферна циркулация с доста неустойчива въздушна маса, с развитие на купесто-дъждовна облачност, с локални интензивни валежи, с гръмотевични бури и с градушки, обясни синоптикът.

От НИМХ пак твърдят, че нямат пари

Учените от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за пореден път заплашиха, че ще спрат прогнозата за времето, тъй к...

Според него не се очакват големи горещини в близките 15-ина дни. Най-често преобладаващите температури ще са между 27 и 32 градуса.

„В сряда също очакваме опасно време, обилни валежи и гръмотевици. В четвъртък на фона на преобладаващо облачно време, ще има превалявания, но вече няма да са така интензивни и ще се понижат температурите. В петък и в почивните дни вече превалявания ще има само на отделни места в по-ниските места на Западна България. В понеделник и вторник следващата седмица на повече места в страната ще има валежи, съответно температурите пак ще се понижат, така че юли ще завърши с максимални температури между 25 и 30 градуса”, каза още Красимир Стоев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Връщат светофарите с таймер
Връщат светофарите с таймер

Връщат броячите за светване на зелен или червен сигнал на светофарите. Освен това се въвеждат светофарна секция за ляв завой на кръстовище и светлинна...