Вода София- oбръщане на течението

7614
Вода София- oбръщане на течението

Цената на водата. Тези думи винаги успяват да привлекат общественото внимание към управлението на водните ресурси.  Смесица между политика и фирмени разходи, цената на водата винаги е карала бизнеса и гражданите да гледат сметките си с недоверие.

В България проблемите с водата продължават да бъдат актуална тема, заради непрекъснатите загуби във водния сектор. Ясно е, че подобно състояние не може да бъде преодоляно с работа на парче. Необходими са инициативи, които да привлекат повече средства към сектора - независимо дали от оперативните програми, от бюджета или от частен капитал и опит.

Община Сливен участва в международно туристическо изложение

Община Сливен участва за първи път в най-голямото туристическо изложение в Румъния – ХХХ международно есенно туристическо изложен...

Една такава инициатива е международното изложение Вода София в Интер Експо Център. За девета поредна година от 11 до 13  март специалисти в сектора ще обединят усилия в стремежа си да привлекат вниманието на държавните институции и бизнеса върху управлението на водните ресурси в страната.

За устойчиво управление

Вода София е единствено бизнес изложение във водния бранш в страната и най-голямото в Югоизточна Европа.  През годините изложението се утвърди като форум за демонстрация на постиженията и обмен на опит между български и чуждестранни фирми, като в изминалото му издание взеха участие 54 фирми, представящи продукти и технологии на над 100 международни компании. Оновната цел на събитието е да ускори внедряването на нови и прогресивни решения в управлението на водните ресурси.

Сред акцентите по време на изданието си през 2015 г. Вода София ще представи устойчивото управление на рисковете от наводнения и други природни бедствия, както и приложението на съвременните информационни и комуникационни технологии за рационалното управление на водните ресурси на страната.

Автоизложение на годината отвори врати в The Mall

Автоизложение на годината официално започна днес в столичния търговски център The Mall. Повече от 7 000 души станаха свидетели на гран...

В последния ден от изложението – на 13 март, ще се проведат и двустранни бизнес срещи за търговско коопериране и технологичен трансфер между български и чуждестранни фирми. Те се организират със съдействието на Enterprise Europe Network, най-голямата информационна мрежа на ЕК в подкрепа на малкия и средния бизнес.

Същевременно Българската асоциация по водите (БАВ) ще проведе на 12 март и седмата си конференция  БУЛАКВА.

Форумът стартира и кампания насочена най-вече към българските компании - за отстъпка от 20% за фирмите, заявили своето участие до 20 декември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com