Вложителите в КТБ протестираха пред сградата на БНТ

17930
Вложителите в КТБ протестираха пред сградата на БНТ
Снимка: БГНЕС

 

Полиция и жандармерия охраняваха протеста на вложители в Корпоративна търговска банка (КТБ). Този път той се проведе пред сградата на БНТ.

Медиите, както и държавната телевизия, не отразяват правдиво случая, смятат протестиращите. По този начин те аргументираха решението си да се съберат пред сградата на обществената телевизия.

Отблокират част от парите във всички депозити в КТБ?

В Корпоративна търговска банка (КТБ) има определена ликвидност. Вчера с членове на БНБ е бил обсъден въпросът с това и служебното прави...

Вложителите протестират и срещу действията на властимащите. Те не са доволни от предложението на служебния министър на финансите Румен Порожанов (тази сутрин той обяви, че може би през септември вложителите ще могат да изтеглят между 500 и 1000 лв. - бел.ред.). То няма да реши проблема.

Вложителите искат банката незабавно да бъде отворена, за да могат да използват парите си и да се премине към конкретен план за оздравяването й, информира ТВ7.

Бездействие и дискриминация - така окачествяват недоволните поведението на БНБ. Близо 5000 души вече членуват в една от Facebook групите, които настояват банката да бъде отворена незабавно.

Жалбите на вложители стават все повече, а с тях и опасността да започнат дела срещу страната ни. Именно затова от финансовото министерство предложиха да успокоят напрежението с малка сума, информира Нова телевизия.

Иван Костов с план за оздравяването на КТБ

Бившият премиер и лидер на ДСБ Иван Костов има план за оздравяването на Корпоративна търговска банка (КТБ). Това обяви самият ръководит...

Така доволни ще бъдат поне малките вложители, които държат между 500 и 1000 лева в банката, защото ще получат почти цялата си сума. Друг е въпросът колко точно са тези вложители.Така или иначе засега всичко е в сферата на съветите и предложенията, защото думата имат от БНБ.

Снимка: Архив

Журналисти от New York Times разследват аферата с КТБ

Според председателя на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев журналисти от The New York Times разследват аферата с КТБ. Те се свързали с нег...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com