Вложители в КТБ заплашиха да бламират изборите

27727
Вложители в КТБ заплашиха да бламират изборите
Снимка: БГНЕС

Вложители в Корпоративна търговска банка заплашиха, че ще бламират изборите на 5 октомври, ако БНБ не поеме конкретни ангажименти към хората, чиито спестявания са в КТБ.

Представители на Фейсбук инициативата „КТБ Alive" обявиха, че започват активни масови протести в цялата страна. Протестите започват от Варна и ще продължат до отварянето на КТБ.

Близнашки се надява разговорите с ЕК да доведат до приемливо решение за КТБ

Надявам се, че чрез диалог с Европейската комисия ще достигнем до взаимно приемливо решение за КТБ. Това заяви служебният премиер Георг...

„Утре опъваме шатрите пред БНБ. Няма да си тръгнем, докато банката не бъде отворена. Ако няма някакви конкретни ангажименти и действия от страна на БНБ, на пети няма да има избори. Ще бламираме изборите", заяви участник в протеста.

„Отпускат се безлихвени кредити на общините, които имат пари, които са далеч над гарантираните депозити, но на болните дечица БНБ казва: „Не, не може, няма изключения". Защо още в началото, когато беше отпусната помощта от Европейската комисия, веднага се прецени, че КТБ не отговаря на изискванията, за да бъде подкрепена, за да й се окаже ликвидна подкрепа, а сега на всички ни се обяснява, че трябва да чакаме онзи доклад, който ще реши бъдещето на дечица, на болни хора, на... да не изреждам всички вложители и потърпевши от кризата с КТБ. Митът за гарантираните вложители - тук пак се опитаха да ни противопоставят. Откъде накъде излизат с аргументи „няма пари във фонда за гарантиране на държавните влогове"? Ами, питам ги аз, чия отговорност е да има пари там и защо ни лъжат, че този фонд не може да се запълни с определени финансови инструменти? И защо ни лъжат, че не е имало опция, предлагана от Европейската комисия - помощ от други фондове? Да, наистина, това са такива споразумения, които могат да се сключат. Не е необходимо дори идването на новото правителство. Всичко това е в ръцете и зависи от добрата воля на управляващите БНБ", каза пред БНР протестираща.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com