Вложители в КТБ настояват банката да отвори до 5 октомври

19336
Вложители в КТБ настояват банката да отвори до 5 октомври
Снимка: БГНЕС

Вложители в поставената под специален надзор Корпоративна търговска банка (КТБ) отново се събраха на национален протест пред сградата на Българска народна банка (БНБ) в София.

Недоволните имат две основни искания. Едното е управителят на централната Иван Искров да подаде оставка, а другото им искане е незабавно банката да бъде отворена и оздравена, информира News7.

Местан поиска международно разследване за КТБ

За да се изясни ситуацията около Корпоративна търговска банка (КТБ), трябва международно юридическо лице за финансово разузнаване да пр...

Протестиращите поставят срок до 5 октомври, когато са насрочени предсрочните парламентарни избори.

"На 5 можем да блокираме Районните избирателни комисии (РИК) или Централната избирателна комисия (ЦИК) и да бламираме изборите. Срокът е 5 октомври. Ако не се отвори КТБ - няма избори!", категорично заяви един от организаторите на протеста. Той допълни, че към недоволството ще се присъединят и синдикати и други протестиращи за различни каузи.

В демонстрацията участваха около 200-300 души. Те се заканиха да продължат протестите си, докато исканията им не бъдат осъществени.

Вчера вложители в Корпоративна търговска банка заплашиха, че ще бламират изборите на 5 октомври, ако БНБ не поеме конкретни ангажименти към хората, чиито спестявания са в КТБ.

Близнашки се надява разговорите с ЕК да доведат до приемливо решение за КТБ

Надявам се, че чрез диалог с Европейската комисия ще достигнем до взаимно приемливо решение за КТБ. Това заяви служебният премиер Георг...

Представители на Фейсбук инициативата „КТБ Alive" обявиха, че започват активни масови протести в цялата страна. Протестите започват от Варна и ще продължат до отварянето на КТБ.


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com