Високи наеми на Женския пазар след ремонта

17823
Високи наеми на Женския пазар след ремонта
Снимка: БГНЕС

Наемите на павилионите в Женския пазар след ремонта са по-високи и не са както преди, заяви собственик на магазинче за грънци. Той добави плахо, че той и колегите му мислят да се справят с новите наеми, защото нямат голям избор, предаде БГНЕС.

От днес Женският пазар вече започва работа, но официалното откриване ще е в петък, уточниха от общината.

Продавачите са оптимисти, че пазарът ще се разработи полека-лека. Хубавите работи не стават бързо, казват. На повечето ремонтът много им харесва, много по-удобен е за търговия отпреди а и изглежда доста модерен. Ще се справим по някакъв начин, ще има трудности, но ще ги преодолеем, казва търговец на зеленчуци.

Пазарът, чието официално откриване е в петък, все още е почти необитаем. Намират се 3-4 работещи павилиончета и една обществена тоалетна. Някои от наемателите се оплакват от високите наеми, други се надяват да не изгубят насъщния си.

Собственичката на обществена тоалетна в новия пазар Ненка Иванова обясни, че наемите са се повишили, но не с много. Все още обаче жената не знае дали месечната такса, която ще трябва да плаща, ще бъде поносима за нея. Все пак според нея новият облик на пазара ще привлече нови клиенти. След ремонта пазарът й харесва, защото е по-чист и хубав, но и харесва, че все още няма клиенти.

Не ми харесва пазарът, всички го казват, каза клиент. Погледнете го, възмути се той и добави, че "не били махнали ромите".

Продавачка от частна будка, който не е към Женския пазар подхвърли: "Пазарът не е за хората, а за пране на пари".

Началните цените за наем на малка будка на обновения пазар започват от 700 лв. без ДДС, обяви наемател на магазин за риба. Наемът е на таен търг, който даде най-висока цена, той взима павилиона. Ако няма клиенти или достатъчно желаещи, може да се вземе и за 800 лв. Началните цени са поносими, обясни той и коментира, че очаква повече клиенти след ремонта.

Минувач през Женския пазар обясни, че напоследък избягва да пазарува от него и предпочита големите вериги.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com