Вдигат още 5 църкви в София

14096
Вдигат още 5 църкви в София

Пет църкви се строят в София. Две от тях са в гробищните паркове "Бакърена фабрика" и "Малашевци", по една - във Владая и "Младост", както и строящият се от 2006 г. храм на Арменската църква. Тази година общината отдели 160 000 лв. за изграждане и ремонт на храмове. Основно обаче се разчита на дарения, предаде Стандарт нюз.

От три месеца е започнал градежът на първия православен храм в столичния квартал "Младост", който е най-многолюдният в София. Той ще се нарича "Рождество Христово" и плановете ни са в края на 2015 г. по Коледа да бъде готов, съобщи районният кмет Цвета Авджиева.

Ремонтират 100 църкви с 20 млн. евро

Невиждани досега у нас ремонти започват в храмовете. Строители влизат в 100 наши църкви, за да мажат стените, да укрепват фасадите и д...

Кръстокуполната църква се издига на терен пред сградата на районното кметство в "Младост". Той е собственост на министерството на отбраната, което е дарило 4 дка от терена на общината. Кметството има идеен проект да превърне мястото в парк, като очаква военното министерство да дари и останалите 4 дка. Предвижда се до новата църква да се построи и обреден дом.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com