Варна под обсада заради ЕРП-тата

12701
Варна под обсада заради ЕРП-тата

Хиляди хора излязоха по улиците във Варна в пореден ден на протести срещу високите цени на тока и монопола на енергоразпределителните дружества.

Недоволните граждани тръгнаха на протестно шествие по бул. "Мария Луиза" към Катедралния храм. Там те бяха пресрещнати от около 40 жандармеристи. Движението по булеварда и в центъра на морската столица е блокирано. След кратък разговор с ръководителя на жандармерията, недоволните граждани тръгнаха по бул. "Владислав", след което с мирно шествие се разбраха да се върнат пред общината, предаде БГНЕС. Протестиращите скандираха "Мафия", "Българи-Юнаци", "Енерго-про вън".

След вчерашния протест петима младежи бяха задържани за дребно хулиганство. Те нерегламентирано употребили пиротехника, която е била хвърляна сред протестиращите, но днес Районен съд - Варна оправда трима от тях.

Според полицията, по време на протестите до този момент във Варна, най-агресивните и с провокативно поведение лица са привърженици на футболни клубове. В преобладаващата си част това са малолетни и непълнолетни младежи, идентифицирани и известни на органите на МВР, чиито действия нямат нищо общо с целта на протестите, уточняват от полицията.

Интересното е, че шефът на варненската полиция заяви, че полицаите подкрепят протеста, защото исканията са справедливи, но служителите на реда са длъжни да се съобразяват със закона и да изпълняват служебните си задължения.

Защо не се отразява поевтиняването на газа в сметките за ток, пита БТПП

Защо в сметките за ток не е отчетено намалението на цената на природния газ от 11.1%, което беше договорено през миналата година с "Газ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com