Варна иска още оставки - на областния управител и на окръжния прокурор

5587
Варна иска още оставки - на областния управител и на окръжния прокурор

На 36-я ден от протестите във Варна протестиращите настояха за незабавни оставки на областния управител Коста Базитов, на окръжния прокурор Владимир Чавдаров и на заместниците му, предаде БГНЕС.

Варненци издигнаха лозунги: "Да изметем "Пазари", "Безусловен базов доход", "Вън Енерго-Про", "Ниски данъци и такси".

Минути след началото на протестното шествие полицията отново задържа Мартин Демирев - младежът, който още във втория ден на протестите беше арестуван след като напръска с лютив спрей "неформалния лидер" Иван Петров. Междувременно една от протестиращите взе метла и "помете" полицейската патрулка, а отстрани я окуражаваха с викове: "Оставка" и "Мафия". Малко по-късно се появи и самият Иван Петров, който веднага беше нападнат с викове от протестиращите. Тогава бившият футболист отиде да преговаря с полицаите и Мартин беше освободен.

Протестът и днес е пред Община Варна. Грамадата от камъни в памет на Пламен, цветята, плакатите, посланията за него са там, за да напомнят: "Ние сме българи. Предадени от политиците". 36-годишният Пламен Горанов се самозапали в знак на протест срещу управлението на ГЕРБ, техният кмет Кирил Йорданов и групировката ТИМ. Той почина на националния ни празник - 3 март от полиорганна недостатъчност.

Междувременно някои от протестиращите стигнаха и до гарата, където спряха влаковете за София и Шумен. Първият трябваше да тръгне в 13:35 часа, а вторият - десет минути по-късно. Демонстрантите казаха, че ще задържат влаковете за половин час.

Разводняване - протестът в София се разцепи преди да е започнал

Разцеплението сред протестиращите в София вече става повече от видимо. Поредното потвърждение беше дадено на днешния протест пред сград...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com