Вампирът май е македонец

12545
Вампирът май е македонец

Вампирът от Созопол май ще излезе македонец.

Това неочаквано разкритие направи директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров.

Откриха нов скелет на "вампир"

Нов вековен скелет на мъж, върху който е извършен ритуал срещу вампирясване, е бил открит в Централната част на България. "„Скел...

"Търсейки произхода на този човек, за който съвременниците му са смятали, че е вампир, ни прави впечатление, че между 700-те открити християнски гроба в Созопол, само той и жена му са намерени със следи от типичната манипулация за обезвреждането на вампир. Той би трябвало с нещо да е много мразен от останалите жители на Созопол, защото и между тези 700 погребани, не може да е имало само добри хора", коментира Димитров, цитиран от Стандарт Нюз.

"Изведнъж се сетихме, че при разкопките на този манастир, където е гробът на човека вампир, всички намерени печати са свързани с Македонската династия във Византия. Единият печат беше на Василий II Македонец (това е официалното име на Василий II Българоубиец). Вторият беше - на императрица Теодора, която също е от Македонската династия, а третият – на една Ирина, която не е от тази династия, но е „произведение” от брака на последния цар от Самуиловата династия – Пресиан II с една византийска принцеса. И трите печата са свързани, по един или друг начин, с македонските династии от Средновековието. При положение, че има предположения, че византийски лица от Македонската средновековна династия, са живели в Созопол, вероятно са имали някакви имоти, това би могло да бъде доказателство, че вероятно някой от тях се е добрал до властта да управлява целия град. Тогава той очевидно много е държал на своята македонска национална идентичност, заради което е бил мразен от местните българи, и след смъртта му, те са отмъстили по този начин", каза Божидар Димитров.

Допълнително доказателство е, че антрополозите казват, че човекът е с благородни европеидни черти на така наречената "македоноидна раса", което го отличава като скелет твърде много от българските скелети, които, както е известно, са от монголо-татарски произход, със съответните черти, коментира още Димитров.

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com