Валежите продължават, по-значителни ще са в централните и северозападни райони

11028
Валежите продължават, по-значителни ще са в централните и северозападни райони
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Днес с прекъсвания валежите ще продължат. По-значителни ще са в нощните часове в Централна България, а утре през деня - в северозападните райони. Само на отделни места и съвсем слаби ще са преваляванията в източната част от страната. Вятърът ще бъде от изток-североизток, през нощта - предимно слаб, днес през деня покрай река Дунав и в източната половина от страната - умерен и временно до силен. Преобладаващите минимални температури ще са между 3° и 8°, в София 2°.

Максималните - от 8°-10° в западните котловинни полета до 18°-20° на места в източните райони. В София - около 8°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеоролония и хидрология (НИМХ) към БАН. Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за април.

Сняг през април

Мокър сняг дъжд продължават да валят в София. В крайните квартали към Витоша снегът е покрил тревните площи, в центъра се топи. Днес н...

Над Черноморието облачността ще бъде значителна, предимно средна и висока. Само в крайните северни райони ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е от североизток, до умерен. Максимални температури по крайбрежието - между 12° и 15°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще остане облачно, мъгливо и с превалявания. В западните планински масиви ще превалява сняг, на изток и в Родопите - под 1800 метра - дъжд. Вятърът ще е от югоизток - умерен и силен. Максимална температура на 1200 метра - около 7°, на 2000 метра - около 0°.

В петък времето ще се задържи облачно, с валежи, на повече места в Западна България. Температурите и в Източна България ще се понижат. В събота ще бъде предимно облачно, с превалявания, но по-слаби. Вятърът ще се ориентира от юг и ще бъде слаб до умерен.

Температурите ще започнат да се повишават и максималните ще са между 12 и 17°. В неделя ще има и слънчеви часове, но ще се развива купеста облачност и след обяд на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Затоплянето ще продължи и дневните температури ще са с още 2-3 градуса по-високи.

Остава топло, но ще вали

Днес от северозапад облачността ще се увеличава и вплътнява. Около обяд вятърът в Дунавската равнина ще се ориентира от запад-североза...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Земетресение в Девин
Земетресение в Девин

Земетресение разлюля Девин малко след 8:30 часа тази сутрин. Трусът е бил с магнитуд 3.9 по скалата на Рихтер. ОЩЕ: Земетресение от 5,7 разлюля...