Валежите постепенно ще отслабват, максималните температури ще са между 15° и 20°

10219
Валежите постепенно ще отслабват, максималните температури ще са между 15° и 20°
Снимка: БГНЕС

Днес минималните температури между 9° и 14°. Ще има значителна облачност с превалявания, но валежите постепенно ще отслабват, а по-късно и ще спират. Ще духа слаб до умерен източен вятър, в източните райони временно силен - от изток-североизток. Максимални температури между 15° и 20°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова.

Над Черноморието ще има значителна облачност и ще превалява дъжд. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури по крайбрежието ще са 14° - 16°. Температурата на морската вода е 12°-15°. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

Новите дъждове носят прах от Сахара

Мощен циклон, който идва от Африка, се развива над България и ще вали дъжд през целия ден, съобщи БГНЕС, като цитира Националния инстит...

Над планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще превалява дъжд, само по най високите върхове - сняг. Ще духа предимно умерен изток- североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 10°, на 2000 метра - около 4°.

В събота повече слънце ще има над Северна и Източна България.

В югозападната част от страната облачността ще бъде предимно значителна и главно в часовете около и след обяд там на места ще превали краткотраен дъжд. Температурите ще останат без съществена промяна - минималните между 6° и 11°, а максималните между 13 и 18°. В неделя и понеделник значителна облачност и валежи ще има в цялата страна. Температурите ще са с градус-два по-ниски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com