ВСС вика Христо Иванов за обяснения

12489
ВСС вика Христо Иванов за обяснения
Снимка: БГНЕС

Висшият съдебен съвет иска правосъдният министър Христо Иванов да свика извънредно заседание на съвета, на което да даде обяснения защо според него изборът за председател на Върховния касационен съд е предрешен.

В съобщението на ВСС, изпратено в късния следобед днес, се казва, че съветът е изпратил писмо, подписано от девет членове на ВСС, до министъра на правосъдието г-н Христо Иванов, постъпило в Министерство на правосъдието с Рег. №11-04-74/22.12.2014г.,с което се иска министърът да упражни правомощията си по чл. 33, ал.1 от ЗСВ за свикване на извънредно заседание на ВСС на 29.12.2014 г. от 10.00 часа.

Подписалите писмото предлагат на това заседание да се обсъди предстоящия избор на председател на ВКС, като министърът на правосъдието да изложи фактите, на които са се основали твърденията му за предрешеност на избора, за което е направил изявление на 19.12.2014 г. в интервю пред БНТ и цитирано многократно от други медии.

Писмото е подписано със забележка от двама членове на ВСС, според които заседанието трябва да бъде на тема: "Обсъждане на предстоящия избор на председател на ВКС", като се предлага включване в дневния ред и обсъждане писмото на седемте посланици, публикувано на днес във вестник "Сега".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com