ВСС не освободи Петьо Петров

8552
ВСС не освободи Петьо Петров
Снимка: БГНЕС

ВСС не прие оставката на Петьо Петров като следовател в Софийска градска прокуратура. Разпределението на гласовете беше 12 гласа „за“, 4 гласа „против“ и 2 гласа „въздържал се“. Така внесеното предложение от Главния прокурор Сотир Цацаров не събра необходимият брой гласове.

Аргументът на магистратите бе, че освобождаването на Петров от длъжност ще препятства реализирането на дисциплинарна отговорност спрямо него.

Петьо Петров е подал оставка като следовател в СГП

Петьо Петров е подал оставка като следовател в Софийска градска прокуратура. Информацията обяви главният прокурор Сотир Цацаров в начал...

Прокуратурата има интерес Петьо Петров да бъде освободен по най-бързия начин. Това каза Сотир Цацаров, по време на редовното заседание на ВСС.

Цацаров поясни, че неговото освобождаване с нищо няма да повлияе на реализирането на наказателна отговорност и липсва основание той да не бъде освободен при наличието на проверка. „Като има толкова отдавна известни факти, защо няма образувано дисциплинарно производство, за да блокирате оставката? Не може да блокираме тази оставка, защото тя е предизвестие с 30-дневен срок“ допълни Цацаров.

По думите му е необходимо да се постъпи според разпоредбите на закона, независимо кой е подал оставка.

Съображенията на членовете на съвета са, че проверката в етичната комисия още не е приключила, а едно освобождаване след подадената оставка ще препятства реализирането на дисциплинарна отговорност.

Скандалният Петьо Петров е поискал да бъде освободен от софийското следствие

Петьо Петров, завеждащ Следствения отдел (СО) към Софийска градска прокуратура (СГП), е подал заявление за освобождаване от ръководна...

По време на обсъждането стана ясно, че има образувана проверка и от страна на прокуратурата и към настоящия момент са снети обяснения от няколко лица от състава на МВР, ДАНС и Прокуратурата, които са участвали в планирането и осъществяването на разследването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com