ВМРО с нова подписка срещу гето в София

6814
ВМРО с нова подписка срещу гето в София

От днес в столичния квартал „Редута” започва подписка за незабавното премахване на незаконен цигански катун, който тероризира хората. Чашата на гражданската нетърпимост прелива вчера след пореден инцидент в парка „Гео Милев“, предаде КРОСС.

"Млад мъж прави забележка на циганин, който изхвърлял боклуци в зелените площи. В отговор бързо се събира агресивна циганска тълпа, въоръжена с лопати, ножове, колове и вериги и заплашва излезлите на разходка в парка, сред които млади семейства с деца и възрастни хора, съобщават от ВМРО. Парк „Гео Милев” се намира в столичния кв. „Редута” и в близост до него минава ул. „Калиманци”, на която е разположен един от много незаконни цигански катуни в София.

В гетото: Софиянци сме до гроб!

Още по пладне музиката не спира да дъни на изхода на София за Калотина. Десетина мъже си подават поредната бутилка с ракия в ритъма на ...

Жителите на „Редута” са твърдо решени да не позволяват повече да се вихри циганската наглост. Искат да сложат край на постоянните грабежи и всякакъв вид престъпни посегателства от страна на обитателите на гетото. Те смятат, че общината нехае за техните проблеми и обвиняват управата на София в бездействие.

Гражданите са решили да предприемат тази последна законова стъпка и да инициират подписка, след като до момента никой не е отговорил на техните сигнали. Надяват се чрез подписката да принудят администрация да си свърши работата.

Според тях, поведението на властите е благосклонно към циганите, но бездейно към редовните данъкоплатци - жители на квартала. Определят бездействието на общината като недопустимо, въпреки че чиновниците се издържат от техните данъци.

ВМРО многократно е сезирало всички възможни длъжностни лица в държавата за наличието на незаконното гето на ул. „Калиманци” и за агресивното поведение на неговите обитателите. Странно и необяснимо е бездействието на Столична община по премахването му. Или погледнато от друга страна, търпимостта е обяснима заради задаващите се избори. За пореден път настояваме всички незаконните цигански гета в столицата и страната да бъдат премахнати. За пореден път напомняме, че те са източник на престъпност, проституция и тежки заразни инфекциозни болести", съобщават от партията.

Mangali.pdf

Няколкостотин български граждани бедстват в Швеция. Изумително е, че  реакцията на властта /българската/, както винаги в подобни...

Общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки внесе доклад за незабавното премахване на гетото на ул. „Калиманци”, както и питане към кмета на Столична община за това кои са виновните длъжностни лица за съществуването му. Питането засяга и въпроса с липсата на цялостна общинска политика по отношение на незаконните цигански гета.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com