ВМРО повежда марш срещу циганските престъпления

17423
ВМРО повежда марш срещу циганските престъпления

На 21 октомври (неделя) от 18.30 ч. в кв. „Надежда” в столицата тръгва шествие срещу безнаказаната циганска престъпност, организирано от ВМРО.

Под надслов: „Няма да забравим, няма да простим!”, несъгласните с беззаконието и затварянето на очи пред престъпленията, ще се съберат в 18.30 ч. в неделя на ъгъла на бул. „Ломско шосе“ и ул. „Бели Дунав“ в кв. „Надежда“ (метростанция „Бели Дунав“) в столицата.

В Марсилия изгониха роми, настанили се в църква

Полицията е изселила 60 роми, настанили се преди време в църква в Марсилия, предаде френската телевизия „Франс 3”. Става ду...

Според ВМРО, отпадането на циганските общности от системата на образованието, пазара на труда и обществото въобще, е основен проблем за България. При настоящите катастрофални демографски тенденции в рамките на десетилетия, страната ни ще изпитва огромни проблеми с мащабни несоциализирани групи, посочват като довод от партията.

За съжаление, у нас вече може да се говори за Цигански въпрос. Ние сме длъжни да го решим – със или без желанието на самите цигани, пише в листовката, разпространявана от ВМРО в София. Циганският въпрос е най-вече наш въпрос. И ако не намерим решението за него, неминуеми са етническите сблъсъци, категорично е становището на партията.

Към този момент над 500 души са заявили в социалната мрежа (https://www.facebook.com/events/295982733850104/?fref=ts), че може да се присъединят към демонстрацията. От ВМРО се надяват, че столичани ще се присъединяват по маршрута на марша и ще покажат, че осъзнават отговорността си към живота в България, както и, че решение на проблема има, а то зависи само от нас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество