ВМРО: Предупреждавахме за радикалния ислям в Пазарджик

16429
ВМРО: Предупреждавахме за радикалния ислям в Пазарджик
Снимка: БГНЕС

Въпреки че е закъсняла, настоящата акция е доказателство, че предупрежденията на ВМРО са били основателни. Пита се защо чак сега идват тези действия. Това се казва в официална позиция на ВМРО относно провеждащата се в Пазарджик специализирана полицейска операция.

Ахмед Муса Ахмед, единственият ефективно осъден ислямски проповедник в Пазарджик по време на делото срещу 13-те имами. Той бе обвинен в разпространение на антидържавна идеология и призиви за създаване на халифат в България. Ахмед Муса Ахмед трябваше много отдавна да понесе отговорност за деянията си, а не да бъде на свобода и да продължава да проповядва в джамията в квартал „Изток“. Друг от обвиняемите по делото пък продължава да води курсове по Коран за деца, посочват от партията, която е част от Патриотичния фронт.

ДАНС изведе от джамията в Пазарджик Ахмед Муса Ахмед

Служители на ДАНС с качулки изведоха преди минути от обискираната джамия в Пазарджик Ахмед Муса Ахмед. Насъбралото се пред мюсюлманск...

Неотдавна обществено безпокойство предизвика видеоматериал с участието на същия Ахмед Муса Ахмед, в който десетина млади мъже са с тениски със символа на терористичната организация „Ислямска държава“. Тогава ВМРО настоя за спешни действия за установяване дали в България има клонове на радикалното движение.

ВМРО настоява органите на реда ще направят всичко необходимо, за да гарантират националната сигурност на страната. България не е защитена от тероризъм - едно от доказателствата беше атентатът в Бургас пред две години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...